קיש תרד וגבינות

אסתי חדד Comments Off on קיש תרד וגבינות
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מאת: מירי זורגר

מצרכים:
לבצק:

300 גרם קמח
200 גרם חמאה 'תנובה'
60 גרם שומשום
50 גרם בוטנים מלוחים טחונים בלי הקליפה הדקה
1 ביצה
למלית:
2 כוסות עלי תרד קפוא או טרי
150 גרם גבינת פטה מגוררת 'תנובה'
150 גרם גבינה צהובה מגוררת 'תנובה'
לרוטב ההקרמה:
1 מכל שמנת מתוקה 'תנובה'
2 ביצים
קורט מלח
1 שן שום כתושה
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים לתערובת פירורים את הקמח עם החמאה, השומשום והבוטנים.
מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי חצי ס"מ, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
מרפדים תבניות אישיות בעיגולי הבצק ומקפיאים לחצי שעה.

הכנת המלית:
במחבת משומנת קלות מטגנים את התרד ל-2 ד' בלבד.
מערבבים את גבינת הפטה עם הגבינה הצהובה. ומוסיפים אל עלי התרד.
מוציאים את הבצק מהמקפיא ומסדרים עליו את התרד והגבינות.
טורפים לתערובת אחידה את כל רכיבי רוטב ההקרמה ויוצקים את הרוטב על התרד.
אופים את הקישים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-°c180.
מצננים ומחלצים את הקישים מן התבניות.
מגישים חם לצד סלט חי.



0 תגובות